Artvin

Karadeniz Bölgesi’nin Doğu Karadeniz Bölümü’nde yer alan Artvin’in; doğu ve güneydoğusunda Ardahan, güneyinde Erzurum, batısında Rize, kuzeyinde Gürcistan Cumhuriyeti bulunmaktadır. Dorukları karlarla kaplı dağları, ilgi çekici ahşap mimari yapı tarzıyla yeşil yaylaları, anıt ağaçları ile bozulmamış doğal yaşlı ormanları, yüksek dağlarının doruklarında krater gölleri, Çoruh Vadisi ve kanyonları gibi çok çeşitli doğal değerleri içinde barındıran Artvin, doğa turizmi zenginliği ile önem taşımaktadır. Kaçkar ve Karçal dağlarında yapılan dağ tırmanışları, bölgenin değişik yörelerinde doğal güzellikler içinde bulunan trekking parkurlarında yapılan doğa yürüyüşleri, Çoruh Nehri ve Barhal çayında yapılmakta olan rafting ve kano gibi akarsu sporları yörenin turizm potansiyelini de açığa çıkarmaktadır. Artvin ve çevresinde çok sayıda festival ve şenlik düzenlenmektedir.

Artvin

Yeri keşfedin

İl haritaları

Gezi Fikirleri

ÖNE ÇIKAN MAKALE

Artvin Livane Kalesi

Artvin ve çevresinin tarihi hakkındaki bilgilerimiz antik dönemlere kadar inmektedir. Orta Asya’dan gelen ve Asyanik kavimlerden Huriler, Sakalar Çoruh Vadisi’ni yurt edinmişlerdir. Bu nedenle Artvin ve çevresi devamlı olarak çeşitli kavimlerin istilasına uğramıştır. Bölge, Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1551’de Osmanlı hakimiyetine girmiştir. Artvin Köprübaşı mevkiinde bulunan Kalenin 10. yy.’da inşa edildiği tahmin edilmektedir. 16. yy. Osmanlı döneminde tekrar onarım görmüştür. İçinde su deposu (sarnıç) ve küçük kilise (şapel) bulunmaktadır.

ÖNE ÇIKAN MAKALE

Dolishane Hamamlı Killisesi

Merkez ilçeye bağlı Hamamlı köyünde bulunmaktadır. Kiliseye ArtvinŞavşat karayolunun 20. km’sinde sapılan 3 km’lik bir yol ile ulaşılmaktadır. Kilise, 10. yy. ortalarında Bagratlı Kralı Sumbath tarafından inşa edilmiştir. 17. yy. sonlarında camiye çevrilmiş bir süre cami olarak kullanılmıştır.